Technologia, dodatki i druk dla branży Pet Food.
Wieloletnie doświadczenie w tworzeniu technologii dla branży mięsnej, sprzedaży dodatków spożywczych i mieszanek przypraw oraz druku opakowań to nasze atuty we współpracy z producentami karm dla zwierząt.
Nasi Technolodzy służą pomocą w opracowaniu produktu oraz odpowiednim doborze surowca i dodatków. Studio Opakowań i Drukarnia dostarczą jego opakowanie, a Dział Handlowy zapewni indywidualne wsparcie.
Jesteśmy wiodącą firmą dostarczającą nadruki na osłonkach dla karm zwierzęcych – obejrzyj galerię i sprawdź sam, dlaczego!
Wspólnie z Państwem kreujemy smak – również dla naszych pupili.
Osłonki dedykowane dla karm zwierzęcych
Odpowiednio dobrana osłonka zapewnia powtarzalność produkcji, bezpieczeństwo przechowywania karmy i odpowiednią ochronę przed czynnikami zewnętrznymi.
Wiemy, jaki rodzaj osłonki dobrać pod konkretny produkty – gwarantując wysoką jakość oraz odporność na wymagające etapy produkcji karm, jak np. sterylizacja.

Osłonka Pecta C
Najbardziej uniwersalna osłonka, którą szczególnie polecamy do procesu produkcyjnego, w którym jest ona poddawana dużym obciążeniom i stresowi.
Jej siła obkurczu jest niższa niż Pecty Standard, a także jest od niej nieco cieńsza. Dzięki temu można ją moczyć krócej niż pozostałe osłonki poliamidowe. Specyficzne parametry tej osłonki pozwalają na zastosowanie wyższej kompresji w procesie marszczenia, uzyskując więcej osłonki w rafce, co w efekcie końcowym zwiększa efektywność procesu napełniania i klipsowania.

Osłonka Pecta HIT
Wysoko barierowa osłonka nadająca się do sterylizacji produktów w temperaturze do 121°C i wymagających małej, średniej lub wysokiej trwałości ze względu na okres przechowywania. W osłonce tej można regulować barierę na tlen i wodę tak, by otrzymać produkt stabilny, nadający się do przechowywania w temperaturze pokojowej. Pecta HIT cechuje się wysoką barierowością oraz wysokimi właściwościami mechanicznymi pozwalającymi na stabilną prace w procesie sterylizacji do 125°C. Osłonka jest specjalnie zaprojektowana do wykorzystania w retortach przy stosowaniu przeciwciśnienia, w trakcie którego następują wysokie wartości pęcznienia farszu w trakcie obróbki oraz dla wszystkich innych warunków spotykanych w produkcji karmy dla zwierząt. domowych.

Osłonka kolagenowa FCase EBP
Osłonka przeznaczona do produktów parzonych i wędzonych.
Stabilny kaliber połączony z wytrzymałością i elastycznością umożliwia produkcję na wszystkich typach nadziewarek. Osłonki FCase pomagają wyeliminować zbędne czynności z procesu produkcyjnego oraz gwarantują powtarzalną wagę i wygląd produktu.

Osłonka Pecta Standard
Najbardziej popularna osłonka. Charakteryzuje ją średnia siła obkurczu, dobra odporność na obróbkę mechaniczną i termiczną, a także dobra barierowość, co powoduje, że sprawdza się zarówno przy produkcji typowych obłych wędlin oraz produktów formowanych. Jest dostępna w wielu kolorach i rozmiarach.

Osłonka Pecta HIT
Wysoko barierowa osłonka nadająca się do sterylizacji produktów w temperaturze do 121°C i wymagających małej, średniej lub wysokiej trwałości ze względu na okres przechowywania. W osłonce tej można regulować barierę na tlen i wodę tak, by otrzymać produkt stabilny, nadający się do przechowywania w temperaturze pokojowej. Pecta HIT cechuje się wysoką barierowością oraz wysokimi właściwościami mechanicznymi pozwalającymi na stabilną prace w procesie sterylizacji do 125°C. Osłonka jest specjalnie zaprojektowana do wykorzystania w retortach przy stosowaniu przeciwciśnienia, w trakcie którego następują wysokie wartości pęcznienia farszu w trakcie obróbki oraz dla wszystkich innych warunków spotykanych w produkcji karmy dla zwierząt. domowych.

Osłonka kolagenowa FCase EBP
Osłonka przeznaczona do produktów parzonych i wędzonych.
Stabilny kaliber połączony z wytrzymałością i elastycznością umożliwia produkcję na wszystkich typach nadziewarek. Osłonki FCase pomagają wyeliminować zbędne czynności z procesu produkcyjnego oraz gwarantują powtarzalną wagę i wygląd produktu.
Nadruki na osłonkach i etykietach
Nasze studio graficzne MAS-pack oraz Drukarnia są autorami wielu wydrukowanych projektów karm na osłonkach barierowych, etykietach oraz opakowaniach.
Wiele z naszych wzorów sprzedawanych jest przez internet oraz w sklepach stacjonarnych jako marki własne. Wciąż poszerzamy nasze portfolio o kolejne, wyróżniające się na rynku wzory.
Dodatki, mieszanki i aromaty MAS-pro
Jesteśmy producentem i dostawcą wysokiej jakości produktów marki MAS-pro.
Dla branży PET wyodrębniliśmy grupę produktów wielokrotnie sprawdzonych przy okazji wdrażania produktów dla branży mięsnej. Gwarantuje to wysoką jakość i bezpieczeństwo również dla zwierząt.
Nasi Technolodzy żywności oferują wsparcie technologiczne przy każdym etapie produkcji.
Błonniki

MAS-pro Błonnik Pszenny 200 434/2516
Błonnik pszenny stosowany do produkcji kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych oraz wyrobów homogenizowanych typu parówki, mortadela. Cechuje go wysoka wodochłonność. Barwa jasna biała, po rozpuszczeniu nie wprowadza przebarwień. Błonnik jest produktem bez glutenowym.

MAS-pro Błonnik pszenny 1000 436/3019
Błonnik nastrzykowy o krótkich kapilarach. Cechuje go wysoka wodochłonność i łatwo rozpuszczalność. Barwa jasna biała, po rozpuszczeniu nie wprowadza przebarwień. Produkt bezglutenowy.

MAS-pro Błonnik bambusowy 437/0200
Błonnik bambusowy zwany także mąką bambusową pozyskiwany jest z pędów bambusa. Przeznaczony do farszy kiełbasianych i produktów garmażeryjnych.
Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i minimalną zawartością węglowodanów. Wysoka wodochłonność. Barwa jasna biała, po rozpuszczeniu nie wprowadza przebarwień.

MAS-pro Błonnik Grochowy 200 424/3501
Błonnik przeznaczony do kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych, parówek, mortadeli, produktów garmażeryjnych oraz wegetariańskich.
Zalecane dawkowanie: 0,5 % – 3 %
Niektóre zalety błonnika grochowego: nie jest alergenem, nie wprowadza obcego zapachu i smaku do produktu, duża czystość mikrobiologiczna produktu, doskonale termostabilny, ogranicza straty podczas obróbki termicznej.

MAS-pro Błonnik sojowy 404/4060
Błonnik sojowy stosowany do produkcji kiełbas, produktów wędliniarskich oraz w produktach petfood. Cechuje go bardzo dobra wydajność podczas produkcji.

MAS-pro Błonnik bambusowy 437/0200
Błonnik bambusowy zwany także mąką bambusową pozyskiwany jest z pędów bambusa. Przeznaczony do farszy kiełbasianych i produktów garmażeryjnych.
Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i minimalną zawartością węglowodanów. Wysoka wodochłonność. Barwa jasna biała, po rozpuszczeniu nie wprowadza przebarwień.
Białka

MAS-pro Preparat białkowy 407/3038
Preparat białka sojowego stosowany do produkcji kiełbas grubo i średnio rozdrobnionych oraz wyrobów homogenizowanych.

MAS-pro Izolat białka sojowego 1000 EX 400/4036
Izolat białka sojowego stosowany do solanek nastrzykowych jak i zalewowych, charakteryzuje się bardzo dobrą rozpuszczalnością oraz brakiem przebarwień w produkcie gotowym.

MAS-pro Izolat białka sojowego 900 zalewowy 401/4027
Izolat białka sojowego stosowany do solanek zalewowych.

MAS-pro Pork Protein 85K 423/2003
Białko zwierzęce wieprzowe kolagenowe przeznaczone do sporządzania solanek zalewowych do produkcji kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych a także do produktów homogenizowanych. Bez alergenów.

MAS-pro Pork Protein 90 K 213 / 9501
Białko zwierzęce wieprzowe kolagenowe przeznaczone do sporządzania solanek nastrzykowych do produkcji szynek jak również do produkcji kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych a także do produktów homogenizowanych.

MAS-pro Pork Protein 95 K 422/2016
Białko zwierzęce wieprzowe kolagenowe przeznaczone do sporządzania solanek nastrzykowych do produkcji szynek jak również do produkcji kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych a także do produktów homogenizowanych.

Płatki kolagenowe
Kolagen wołowy w płatkach, przeznaczony jest jako wypełniacz kolagenowy do produkcji karm dla zwierząt. Produkowany z naturalnego surowca: wysokogatunkowego kolagenu wołowego. Łatwe w przechowywaniu, pakowany w hermetycznie zamknięte worki.

MAS-pro Pork Protein 90 K 213 / 9501
Białko zwierzęce wieprzowe kolagenowe przeznaczone do sporządzania solanek nastrzykowych do produkcji szynek jak również do produkcji kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych a także do produktów homogenizowanych.

MAS-pro Pork Protein 95 K 422/2016
Białko zwierzęce wieprzowe kolagenowe przeznaczone do sporządzania solanek nastrzykowych do produkcji szynek jak również do produkcji kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych a także do produktów homogenizowanych.
Regulatory kwasowości

MAS-pro Fresh mix 408/3035
Preparat wydłużający trwałość wyrobów mięsnych.

MAS-pro Fresh Aromat 408/1670
Środek wydłużający trwałość produktów. Niskie dozowanie i łatwa aplikacja.
Atutem MAS-pro Fresh Aromat jest jego deklaracja w wyrobie gotowym jako aromat, dzięki czemu idealnie nadaje się do produkcji wyrobów z tzw. krótką etykietą.

MAS-pro FOS-1 406/2318
Fosforan E 451(i) stosowany zarówno do solanek nastrzykowych jak i zalewowych.

Kwas sorbowy
Środek mający szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. Stosowany min. jako konserwant oraz środek utrzymujący wilgotność.

Sorbinian Potasu
Środek mający szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. Stosowany min. jako konserwant oraz środek utrzymujący wilgotność.
Jego zakres stosowania i właściwości są prawie takie same, jak dla kwasu sorbowego, jednak firma potasowa (oraz inne jego sole) jest lepiej rozpuszczalna w wodzie.

MAS-pro Combo Fix
Fosforan E 451(i) stosowany zarówno do solanek nastrzykowych jak i zalewowych.
Substancje żelujące

MAS-pro Żelatyny (różne rodzaje)
W naszej ofercie znajdą Państwo kilka rodzajów żelatyn, dobranych pod kątem pod kątem rodzajów wyrobów oraz sposobu produkcji.
To njaturalne substancje białkowe otrzymywane z surowca pochodzenia zwierzęcego zawierającego kolagen. Dzięki wysokiej zawartości aminokwasów żelatyna została zakwalifikowana jako produkt spożywczy (FAO) i dlatego nie musi być oznaczana numerem E.

MAS-pro Karagen 407K, 407A
Rozpuszczalny w wodzie hydrokoloid tworzący bardzo stabilne żele.
Doskonały dodatek do solanek zalewowych i nastrzykowych.

MAS-pro Guma Guar
Gumę guar pozyskuje się z bielma ziaren rośliny Cyamopsis tetragonoloba. Jest więc naturalnie występującą substancją, zbudowaną przede wszystkim z węglowodanów. Ma właściwości wiążące wodę, podwyższające lepkość i stabilizujące, dzięki czemu znalazła szerokie zastosowanie, także w przemyśle spożywczym.

MAS-pro Combo Fix NOWOŚĆ
Substancja żelująca zawierająca w składzie karageny oraz gumę guar.
Dzięki temu połączeniu posiada b. dobre właściwości wiążące wodę, podwyższające lepkość i stabilizujące produkt.

MAS-pro Karagen 407K, 407A
Rozpuszczalny w wodzie hydrokoloid tworzący bardzo stabilne żele.
Doskonały dodatek do solanek zalewowych i nastrzykowych.

MAS-pro Guma Guar
Gumę guar pozyskuje się z bielma ziaren rośliny Cyamopsis tetragonoloba. Jest więc naturalnie występującą substancją, zbudowaną przede wszystkim z węglowodanów. Ma właściwości wiążące wodę, podwyższające lepkość i stabilizujące, dzięki czemu znalazła szerokie zastosowanie, także w przemyśle spożywczym.
Mieszanki i aromaty

MAS-pro Aromat konserwy 207/2002
Aromat polecany do wyrobów, w których pożądany jest charakterystyczny smak i zapach mielonki konserwowej. Wytrzymuje obróbkę termiczną 121 ˚C (sterylizacja).

MAS-pro Aromat bekonu 69/7145
Aromat polecany do wyrobów, w których pożądany jest charakterystyczny smak i zapach bekonu. Wytrzymuje obróbkę termiczną 121 ˚C (sterylizacja).

MAS-pro Aromat wątroby 68/7146
Aromat z charakterystyczną nutą zapachową wątróbki. Wytrzymuje obróbkę termiczną 121 ˚C (sterylizacja).

MAS-pro Czosnek w płynie 417/2522
…

MAS-pro Lunchmeat 241/8544
…

MAS-pro Aromat wątroby 68/7146
Aromat z charakterystyczną nutą zapachową wątróbki. Wytrzymuje obróbkę termiczną 121 ˚C (sterylizacja).
Barwniki

Koszenila
Naturalny barwnik stosowany w przemyśle spożywczym. Jest najbardziej odporny na działanie światła, podwyższonej temperatury i utlenianie spośród wszystkich naturalnych barwników, a nawet bardziej trwały niż niektóre barwniki syntetyczne.

Hemoglobina
Hemoglobina spożywcza w postaci sproszkowanej. Dodatek barwiący do przemysłu mięsnego, szczególnie polecany do produktów takich jak kaszanki i salcesony, również te dla zwierząt.

MAS-pro Aromat wątroby 68/7146
Aromat z charakterystyczną nutą zapachową wątróbki. Wytrzymuje obróbkę termiczną 121 ˚C (sterylizacja).
Wsparcie technologiczne MAS-pro na każdym etapie produkcji.
Nasz Dział Technologii wspiera Klientów w opracowaniu specyfikacji
wyrobów i ich wdrożeniu w zakładzie produkcyjnym.
Rozwiązujemy problemy i podpowiadamy rozwiązania usprawniające produkcję.
Zapraszamy do działu Kontakt – porozmawiajmy, jak możemy ulepszyć smak
Państwa wyrobów i proces ich tworzenia.

Interesuje Cię któryś z produktów?
Napisz który, zadaj swoje pytanie, zostaw swoje dane kontaktowe, a my wrócimy do ciebie z informacjami.