Osłonki białkowe
Osłonki tradycyjne FABIOS to najpopularniejszy typ osłonek. Są wytrzymałe i elastyczne, tym samym bardzo proste i wydajne w użyciu.
Osłonki te służą jako opakowanie do kiełbas, które pozwala wyeksponować atrakcyjny wygląd wędlin i zachęcić konsumenta do zakupu. Występują też one w opcji łatwo zdejmowalnej. Zastosowanie: do produkcji cienkich i grubych kiełbas, przeznaczone do wyrobów wędzonych, parzonych i parzono-wędzonych.
Osłonki białkowe nadają wyrobom naturalny apetyczny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, są przepuszczalne dla dymu i pary wodnej oraz wydajne w procesie produkcji.
Kolory osłonek
O pełną, aktualnie dostępną paletę barw oraz kalibrów osłonek prosimy o kontakt z naszym przedstawicielem.
Kolory standardowe: naturalny, karmelowy, cebulowy, mahoniowy, malinowy, koralowy, czerwono-łososiowy, ciemny karmel, łososiowy, śliwkowy, ciemny mahoń, neonowa czerwień, żurawinowy
Kalibry osłonek
O pełną, aktualnie dostępną paletę barw oraz kalibrów osłonek prosimy o kontakt z naszym przedstawicielem.
Kalibry standardowe: od ⌀30 do ⌀140 w przedziale:
22, 26, 28, 32, 35, 38, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 90, 100, 105, 110, 115, 120
Usługi
Druk flexo na osłonkach
Nasza drukarnia wykonuje nadruki na większości dostępnych osłonek.
Marszczenie osłonek
Marszczenia zwiększa efektywność procesu nadziewania i podnosi wydajność urządzeń.
Wiankowanie
Wiankowanie pomaga uzyskać kształt wyrobu gotowego podobny do naturalnego jelita, czyli wianek, pół-wianek i banan.
Osłonki MAS-rtu
Osłonki gotowe do użycia po wyjęciu z opakowania: namoczone, nadające się do nadziewania i gwarantujące bezpieczeństwo higieniczne.
Interesuje Cię któryś z produktów?
Napisz który, zadaj swoje pytanie, zostaw swoje dane kontaktowe, a my wrócimy do ciebie z informacjami.