Foremki drewniane wykonane są z drewna topolowego. Po procesie fornirowania, wykrawania oraz składania foremki następuje cykl suszenia foremki w 95 stopniach. Temperatura ta neutralizuje również drobnoustroje. Do wysuszonych foremek wklejany jest specjalny biały papier, który nie przepuszcza wody oraz tłuszczu. Wszystkie kleje użyte do produkcji opakowania posiadają niezbędne atesty jak również dopuszczone są do kontaktu z żywnością. W tak wykonanej foremce możemy wypiekać nasze produkty do temperatury 220 stopni. Foremka drewniana po wypieku (np. pasztetów, pieczywa) stanowi oryginalne opakowanie produktu. Istnieje możliwość wypalenia loga na foremce. Szczegóły u handlowca Wymiary: 110 x 100 x 50 mm.
Produkt posiada znak „Zrobione u Nas” – jest wytworzony przez Polskie firmy, na terenie naszego kraju.
Więcej o akcji:
https://maspol.com.pl/zrobione-u-nas/
Pełna lista towarów ze znakiem „Zrobione u Nas”:
https://maspol.com.pl/zrobione-u-nas-lista/