maspro, mas-pro, przyprawy premium, technolog żywności

Białka, Błonniki, Fosforany

MAS-pro błonnik grochowy 200 424/3501

Błonnik przeznaczony do kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych, parówek, mortadeli, produktów garmażeryjnych oraz wegetariańskich.
Zalecane dawkowanie: 0,5 % – 3 %

Zalety błonnika grochowego:

• w odróżnieniu od pszenicy nie jest alergenem
• produkowany z zewnętrznej części ziarna grochu przez co
nie wprowadza obcego zapachu i smaku do produktu gotowego
• produkt europejski (kraj produkcji Dania)
• duża czystość mikrobiologiczna produktu
• doskonale termostabilny
• zapobiega wyciekom w produktach pakowanych w vaccum i MAP
• ogranicza straty podczas obróbki termicznej

Zapytanie ofertowe

Jeśli masz pytanie dotyczące tego produktu wyślij zapytanie.
Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe.

    Treść wiadomości

    Imię i nazwisko

    Adres e-mail


    Rozpocznij rozmowę
    Porozmawiajmy!
    Dzień dobry, w czym możemy pomóc?