MAS-pro w Wielkiej Brytanii

15 września 2016

Coraz popularniejsze produkty MAS-pro zostały docenione także poza granicami naszego kraju. Wraz z naszym nowym technologiem Krzysztofem Suchodolskim pojechały do Wielkiej Brytanii, bo i tam jak się okazuje jest popyt na dobre polskie wyroby.

Polskie smaki na gościnnej angielskiej ziemi produkuje masarnia SIDOR MEAT.

12
Krótkiego wywiadu na temat polskich smaków w Anglii udzielił Krzysztofowi Suchodolskiemu właściciel firmy SIDOR MEAT pan Damian Sidor.

Jaki jest typowe angielskie danie, w którym występują wędliny?
English Breakfast – Anglicy zaczynają od niego dzień czyli bekon , jajka,
fasolka w pomidorowym sosie, kiełbaska i tost.
Jakie są tradycyjne wędliny angielskie?
Anglicy praktycznie nie mają wędlin. Z niewielkiej grupy asortymentów
najbardziej popularne są: HAM ( duża szynka), rouste chicken i bekon.
Skąd pomysł na polskie smaki w Anglii?
Ponieważ w Anglii mieszka i pracuje wielu naszych rodaków, chciałem
im dać odrobinę Polski, produkty świeże i takie jak w kraju.
Jakie polskie wyroby cieszą się największym zainteresowaniem?
Lada produktów dostępnych dla naszych klientów praktycznie
nie różni się od lady w Polsce.
Czy tylko Polacy kupują taki asortyment?
Nie, także Anglicy, Rosjanie, Bułgarzy, Ukraińcy.
Czy tylko polskie sklepy je oferują?
Obecnie coraz większa ilość naszych „polskich” wędlin jest dostępna
w angielskich supermarketach.
Dlaczego MAS-pro?
Dzięki wyjątkowym smakom przypraw, które MAS-POL dostarcza
do mojego zakładu jestem wstanie dać swoim klientom odrobinę
„Polski” -smaku, który pamiętają. Dzięki fachowej obsłudze i wsparciu
technologicznym jestem w stanie dostosować mój produkt do realiów
rynku i sprostać wymaganiom klienta.
Jakie wyroby będą produkowane w Pana masarni?
Staram się dać klientom całą gamę produktów. Jednak produkty
Premium, czyli szynki i schaby ze spiżarni, kiełbasy kruche i pieczone,
mięsa pieczone i pasztety cieszą się największym zainteresowaniem.
Który z naszych wyrobów najbardziej przypadł Panu do gustu?
Kiełbasa Firmowa Krucha.
Jak widzi Pan przyszłość rynku polskich wyrobów w Anglii?
Top Secret 🙂
Dziękuję bardzo.

11

Fi Food Ingredients Europe

18 listopada 2023

Kolejne wydarzenie w którym wzięliśmy udział to Targi Fi Food […]


Okrągły stół branży mięsnej

17 listopada 2023

Mieliśmy przyjemność być sponsorem oraz uczestniczyć w wydarzeniu „Okrągły stół […]


Kongres MEAT-ing 2023

1 czerwca 2023

Wzięliśmy udział w tegorocznym kongresie technologów, działów rozwoju i jakości […]


Rozpocznij rozmowę
Porozmawiajmy!
Dzień dobry, w czym możemy pomóc?