Folia celulozowa MAS-POL

9 maja 2016

Folia celulozowa (zwana także celofanem) jest produktem z surowców ekologicznych bogatych w celulozę (juta, konopie, len, trawy),
ale surowcem mającym najwięcej włókien celulozowych jest drewno i właśnie o masę celulozową pochodzącą ze ścieru drzewnego
oparta jest produkcja folii celulozowej. Warto wspomnieć, że spełnia ona wszystkie wymagania stawiane przed materiałami,
które ulegają kompostowaniu.

folia

Zastosowanie:

Celofan jest folią spożywczą, która jest stosowana jako jednorazowe opakowanie i może podlegać obróbce termicznej
poprzez parzenie i wędzenie. Doskonale sprawdza się również do tradycyjnego, domowego pieczenia mięs w piekarniku,
czy gotowania. Nasze folie polecamy do aplikacji ręcznej jak i z przeznaczeniem do aplikacji automatycznej.
Posiada najwyższą jakość potwierdzaną certyfikatami i jest importowana od zaufanych i sprawdzonych partnerów.

Pakowanie:

Folia celulozowa dostępna jest w rolkach o nawojach 50 m oraz 200 m. Każda rolka pakowana jest w folię polipropylenową
i zaopatrzona jest w etykietę, na której jest zaznaczona nazwa wyrobu, gramatura, rozmiar i długość nawoju, średnica tulei, data
produkcji. Rolki wkładane są do opakowania zbiorczego (karton) zawierającego etykietę z informacją o rodzaju foli i ilości rolek
w opakowaniu. W zależności od średnicy rolki w kartonie mieści się od 6 do 30 rolek.
Przy dużych zamówieniach kartony są paletowane.

folia1

 

 

 

Fi Food Ingredients Europe

18 listopada 2023

Kolejne wydarzenie w którym wzięliśmy udział to Targi Fi Food […]


Okrągły stół branży mięsnej

17 listopada 2023

Mieliśmy przyjemność być sponsorem oraz uczestniczyć w wydarzeniu „Okrągły stół […]


Kongres MEAT-ing 2023

1 czerwca 2023

Wzięliśmy udział w tegorocznym kongresie technologów, działów rozwoju i jakości […]


Rozpocznij rozmowę
Porozmawiajmy!
Dzień dobry, w czym możemy pomóc?