maspro, mas-pro, przyprawy premium, technolog żywności

Białka, Błonniki, Fosforany

MAS-pro Pork Protein 85K 423/2003

Białko zwierzęce wieprzowe kolagenowe przeznaczone do sporządzania solanek zalewowych do produkcji kiełbas średnio i grubo rozdrobnionych a także do produktów homogenizowanych. Bez alergenów.

 

10 zalet białka wieprzowego MAS-pro PORK PROTEIN 85 K w porównaniu z białkiem sojowym

1. BIAŁKO WIEPRZOWE NIE JEST ALERGENEM Soja jest alergenem, zamieniając białko sojowe na zwierzęce pozbywamy się substancji alergennej z produktu

2. WIĘKSZE WIĄZANIE WODY Pork Protein 85 K 1: 15 , koncentrat sojowy 1 : 6 – 7

3. DWUKROTNIE NIŻSZE DAWKOWANIE Dzięki większej sile wiązania wody dawkowanie białka Pork Protein 85K jest co najmniej o połowę niższe w porównaniu z białkiem sojowym przez co oszczędzamy również na powierzchni magazynowej

4. PRODUKT EUROPEJSKI W odróżnieniu od większości białek sojowych, które są pochodzenia chińskiego, Pork Protein 85K produkowany jest w Europie co wpływa na bezpieczeństwo dostaw tego produktu

5. STABILNA I ATRAKCYJNA CENA Białko MAS-pro Pork Protein 85K produkowane jest w Europie dzięki temu jest mniej wrażliwe na zmianę ceny w porównaniu ze sprowadzanymi z Chin białkami sojowymi

6. BRAK PRZEBARWIEŃ NA PRZEKROJU Soja szczególnie tania słabej jakości daje żółte przebarwienia na przekroju wyrobu gotowego

7. NEUTRALNE SMAKOWO Pork Protein 85 K jest neutralne smakowo, czyli nie wprowadza obcych posmaków do produktu. Białka sojowe mogą wprowadzać niepożądany posmak do produktu i tłumić jego smak

8. LEPSZE POSTRZEGANIE PRZEZ KONSUMENTÓW Ze względu na to, że białka Pork Protein są pochodzenia zwierzęcego, ich dodatek do wędlin jest lepiej odbierany przez konsumentów niż białka sojowe, które są dodatkiem pochodzenia roślinnego

9. ZAPOBIEGA WYCIEKOM W PRODUKTACH PAKOWANYCH Dodatek białka MAS-pro Pork Protein 85k w znaczący sposób zapobiega pojawianiu się wycieków w produktach pakowanych w Vaccum i MAP

10. WYŻSZA WYDAJNOŚĆ PRODUKTÓW GOTOWYCH Zastosowanie białek wieprzowych ogranicza ubytki podczas obróbki termicznej przez co pozwala uzyskać lepsze wydajności wyrobu gotowego

Zapytanie ofertowe

Jeśli masz pytanie dotyczące tego produktu wyślij zapytanie.
Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe.

    Treść wiadomości

    Imię i nazwisko

    Adres e-mail


    Rozpocznij rozmowę
    Porozmawiajmy!
    Dzień dobry, w czym możemy pomóc?