MAS-pro Pork Protein 90K

22 kwietnia 2016

Białko wieprzowe kolagenowe przeznaczone
do dalszego przetwórstwa w przemyśle spożywczym.
ZASTOSOWANIE:
– do solanek nastrzykowych przy produkcji wędzonek
– jako składnik solanek zalewowych przy produkcji kiełbas grubo rozdrobnionych
oraz produktów blokowych
– do produkcji wyrobów homogenizowanych typu parówki, mortadela
– do produktów emulgowanych typu pasztety krajalne, smarowne

ZALETY STOSOWANIA:
– dzięki neutralnemu smakowi i barwie MAS-pro PORK PROTEIN 90 K stosować można do szerokiej
gamy produktów mięsnych bez wpływu na aromat i kolor wyrobu końcowego
– redukuje ubytki podczas obróbki cieplnej
– może być stosowane samodzielnie lub w połączeniu z innymi składnikami funkcjonalnymi
– korzystnie wpływa na teksturę wyrobu gotowego, jego kruchość oraz soczystość
– redukuje wyciek produktów pakowanych próżniowo, poprawiając wygląd produktu
i redukując ryzyko zakażenia mikrobiologicznego

Black Week w MAS-POL

27 listopada 2020

  Zaczynamy BLACK WEEK w MAS-POL! -20% na profesjonalne płyny […]


Certyfikat FSSC 22000

8 października 2020

Certyfikat jakości FSSC 22000 Kolejny raz przeszliśmy audyt potwierdzający uzyskanie […]


Trwałość wędlin

6 kwietnia 2018

Co wpływa na trwałość wędlin? Jakie producenci napotykają problemy związane […]


Rozpocznij rozmowę
Porozmawiajmy!
Dzień dobry, w czym możemy pomóc?