MAS-pro Pork Protein 90K

22 kwietnia 2016

Białko wieprzowe kolagenowe przeznaczone
do dalszego przetwórstwa w przemyśle spożywczym.
ZASTOSOWANIE:
– do solanek nastrzykowych przy produkcji wędzonek
– jako składnik solanek zalewowych przy produkcji kiełbas grubo rozdrobnionych
oraz produktów blokowych
– do produkcji wyrobów homogenizowanych typu parówki, mortadela
– do produktów emulgowanych typu pasztety krajalne, smarowne

ZALETY STOSOWANIA:
– dzięki neutralnemu smakowi i barwie MAS-pro PORK PROTEIN 90 K stosować można do szerokiej
gamy produktów mięsnych bez wpływu na aromat i kolor wyrobu końcowego
– redukuje ubytki podczas obróbki cieplnej
– może być stosowane samodzielnie lub w połączeniu z innymi składnikami funkcjonalnymi
– korzystnie wpływa na teksturę wyrobu gotowego, jego kruchość oraz soczystość
– redukuje wyciek produktów pakowanych próżniowo, poprawiając wygląd produktu
i redukując ryzyko zakażenia mikrobiologicznego

Fi Food Ingredients Europe

18 listopada 2023

Kolejne wydarzenie w którym wzięliśmy udział to Targi Fi Food […]


Okrągły stół branży mięsnej

17 listopada 2023

Mieliśmy przyjemność być sponsorem oraz uczestniczyć w wydarzeniu „Okrągły stół […]


Kongres MEAT-ing 2023

1 czerwca 2023

Wzięliśmy udział w tegorocznym kongresie technologów, działów rozwoju i jakości […]


Rozpocznij rozmowę
Porozmawiajmy!
Dzień dobry, w czym możemy pomóc?