Białko wieprzowe kolagenowe przeznaczone
do dalszego przetwórstwa w przemyśle spożywczym.
ZASTOSOWANIE:
– do solanek nastrzykowych przy produkcji wędzonek
– jako składnik solanek zalewowych przy produkcji kiełbas grubo rozdrobnionych
oraz produktów blokowych
– do produkcji wyrobów homogenizowanych typu parówki, mortadela
– do produktów emulgowanych typu pasztety krajalne, smarowne
ZALETY STOSOWANIA:
– dzięki neutralnemu smakowi i barwie MAS-pro PORK PROTEIN 90 K stosować można do szerokiej
gamy produktów mięsnych bez wpływu na aromat i kolor wyrobu końcowego
– redukuje ubytki podczas obróbki cieplnej
– może być stosowane samodzielnie lub w połączeniu z innymi składnikami funkcjonalnymi
– korzystnie wpływa na teksturę wyrobu gotowego, jego kruchość oraz soczystość
– redukuje wyciek produktów pakowanych próżniowo, poprawiając wygląd produktu
i redukując ryzyko zakażenia mikrobiologicznego
Kolejne wydarzenie w którym wzięliśmy udział to Targi Fi Food […]
Mieliśmy przyjemność być sponsorem oraz uczestniczyć w wydarzeniu „Okrągły stół […]
Wzięliśmy udział w tegorocznym kongresie technologów, działów rozwoju i jakości […]