Zalety stosowania jajka w proszku

29 kwietnia 2016

Produkt w 100% naturalny, bez żadnych chemicznych dodatków.
Produkt jest wolny od organizmów genetycznie modyfikowanych i nie jest poddawany promieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu:
– działa jak emulgator
– wygodny w użyciu oraz przechowywaniu
– poprawia smakowitość wyrobu gotowego
– szeroki wachlarz zastosowań
– doskonała rozpuszczalność
– bezpieczeństwo mikrobiologiczne
– brak problemów z weterynarią
– długa trwałość ( 18 miesięcy)
– dobra cena

Proces technologiczny:
Wybijanie świeżych jaj kurzych; Filtracja; Pasteryzacja; Schładzanie; Suszenie, Pakowanie, Magazynowanie

Zalecana regeneracja proszku:
Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 3 jednostkach wagowych wody.
Zregenerowany 1 kg proszku odpowiada masie jajowej z około 82 jaj kurzych
o wadze 60 g.

Szkolenie w zakresie wymagań znakowania Produktów Mięsnych

4 października 2016

28 września 2016 roku zorganizowaliśmy w Ogrodzieńcu szkolenie z tematyki […]


MAS-pro w Wielkiej Brytanii

15 września 2016

Coraz popularniejsze produkty MAS-pro zostały docenione także poza granicami naszego […]


Wakacyjne śniadania Europy

10 września 2016

Od czasu do czasu lubimy spróbować czegoś nowego. Będąc na […]