Przyprawy ziołowe

Majeranek

Majeranek ma działanie regulujące trawienie, pomaga także w nieżycie żołądka i chorobach układu pokarmo-wego. Rozdrobnione ziele majeranku używane jest jako przyprawa. Dodawany przede wszystkim do dań ciężko-strawnych, takich jak grochówka czy zupa fasolowa, potraw ze strączkowych oraz tłustych mięs (baranina, gęsina). Jako podstawową przyprawę stosuje się go tylko z solą i pieprzem przy produkcji klasycznej wątrobianki. Majeranek jest częstym dodatkiem w masarstwie przy produkcji kiełbas i w żurku.

Zapytanie ofertowe

Jeśli masz pytanie dotyczące tego produktu wyślij zapytanie. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe.

    Treść wiadomości

    Imię i nazwisko

    Adres e-mail


    Rozpocznij rozmowę
    Porozmawiajmy!
    Dzień dobry, w czym możemy pomóc?