Folia żywnościowa służy do pakowania świeżych artykułów spożywczych, w tym: do mięsa, drobiu, wędlin, wędzonych ryb, owoców, do pakowanie warzyw, grzybów, pieczywa, wyrobów garmażeryjnych, wyrobów cukierniczych, itd. Folia zapewnia zapakowanym produktom spożywczym optymalną wymianę tlenu i pary wodnej. Zatem produkty owinięte w tę folię „oddychają”, utrzymując równowagę gazową bez tzw. „zapocenia” wewnętrznej strony folii. Właściwość ta zapewnia przedłużenie okresu przydatności produktów do spożycia i jednocześnie gwarantuje efektowny wygląd. Doskonała rozciągliwość oraz odporność na rozrywanie umożliwia stosowanie tej foli zarówno w pakowaniu ręcznym (przy użyciu odcinaczy i gorących stołów), jak i przy użyciu automatów pakujących.
W ofercie posiadamy:
– folię żywnościową 0,3×200 mb
– folię żywnościową 0,38×1000 mb (8mic)
– folię „gorący stół” 0,45×1250 mb MF-220
– folię żywnościową „oddychającą” 0,35×1250 mb MF-160 (8 mic)