MAS-pro Pork Protein 90K

22 kwietnia 2016

Białko wieprzowe kolagenowe przeznaczone
do dalszego przetwórstwa w przemyśle spożywczym.
ZASTOSOWANIE:
– do solanek nastrzykowych przy produkcji wędzonek
– jako składnik solanek zalewowych przy produkcji kiełbas grubo rozdrobnionych
oraz produktów blokowych
– do produkcji wyrobów homogenizowanych typu parówki, mortadela
– do produktów emulgowanych typu pasztety krajalne, smarowne

ZALETY STOSOWANIA:
– dzięki neutralnemu smakowi i barwie MAS-pro PORK PROTEIN 90 K stosować można do szerokiej
gamy produktów mięsnych bez wpływu na aromat i kolor wyrobu końcowego
– redukuje ubytki podczas obróbki cieplnej
– może być stosowane samodzielnie lub w połączeniu z innymi składnikami funkcjonalnymi
– korzystnie wpływa na teksturę wyrobu gotowego, jego kruchość oraz soczystość
– redukuje wyciek produktów pakowanych próżniowo, poprawiając wygląd produktu
i redukując ryzyko zakażenia mikrobiologicznego

Szkolenie w zakresie wymagań znakowania Produktów Mięsnych

4 października 2016

28 września 2016 roku zorganizowaliśmy w Ogrodzieńcu szkolenie z tematyki […]


MAS-pro w Wielkiej Brytanii

15 września 2016

Coraz popularniejsze produkty MAS-pro zostały docenione także poza granicami naszego […]


Wakacyjne śniadania Europy

10 września 2016

Od czasu do czasu lubimy spróbować czegoś nowego. Będąc na […]